Monday, December 26, 2011

När jag handlar kläder...

Kläder är en term som refererar till en som täcker för kroppen som är sliten. Bärandet av kläder är enbart en mänsklig egenskap och är en funktion i nästan alla mänskliga samhällen. Mängden och typen av kläder som bärs beror på funktionella aspekter (t ex ett behov av värme eller skydd från väder och vind) och sociala hänsyn.

Vissa mänskliga kulturer, såsom olika personer om polcirkeln, göra traditionellt sina kläder helt i förberedda och dekorerade pälsar och skinn. Andra kulturer kompletteras eller ersättas läder och skinn med tyg: vävda, stickade eller tvinnat från olika animaliska och vegetabiliska.

Även om moderna konsumenter kan ta produktionen av kläder för givet, vilket gör tyget för hand är en mödosam och arbetsintensiv process. Textilindustrin var den första som mekaniserade - med drivna vävstolen - under den industriella revolutionen.

Olika kulturer har utvecklats olika sätt att skapa kläder av tyg. En metod innebär helt enkelt draperingar duken. Många människor hade, och fortfarande bär, kläder som består av rektanglar av tyg inslagna för att passa - till exempel dhoti för män och sari för kvinnor i den indiska subkontinenten, den skotska kilten eller den javanesiska sarong. Kläderna kan helt enkelt bindas upp, vilket är fallet i de första två plagg, eller stift eller remmar håller plaggen på plats, som i fallet med de två sistnämnda. Den dyrbara duk förblir oklippt, och människor av olika storlekar och samma person i olika storlekar kan bära plagget.

Ett annat sätt är att klippa och sy duken, men med varje bit av tyget rektangel för att konstruera kläder. Skräddaren kan skära trekantiga bitar från ett hörn av duken, och sedan lägga dem på andra ställen som kilar. Traditionella europeiska mönster för män skjortor och kvinnor linnen ta detta synsätt.

Moderna europeiska mode behandlar trasa mycket mindre konservativt, vanligen skära på ett sådant sätt att lämna olika udda formade trasa rester. Industriell sömnad verksamhet säljer dessa som avfall, hem avlopp kan förvandla dem till täcken.

I tusentals år att människor har spenderat bygga kläder, har de skapat en häpnadsväckande mängd olika stilar, av vilka många har rekonstruerats från överlevande kläder, foton, målningar, mosaiker, etc., samt från skriftliga beskrivningar. Kostym historien fungerar som en inspirationskälla för dagens modedesigners, liksom ett ämne av professionellt intresse för kunder att bygga för teater, film, tv och historiskt reenactment.

När du handlar kläder, vad brukar du tänka på? Vilken typ av kläder handlar du och vad undviker du? Vilka klädbutiker gillar du och varför? Dela med dig av dina egna åsikter!

Sunday, December 25, 2011

Vilken biograf är din favorit?

En filmteater, bio, biograf, bild teater, film-teater en plats, oftast en byggnad, för att titta på filmer.

De flesta men inte alla biografer är kommersiella verksamheter catering till allmänheten, som deltar genom att köpa en biljett. Filmen projiceras med en film projektor på en stor filmduk längst fram i salen. Vissa biografer är nu utrustade för digital filmvisning, ta bort behovet av att skapa och transportera en fysisk film ut.

Biografer i stadskärnor allt erbjuder lyxiga sittplatser med tjänster som gratis påfyllning av läsk och popcorn, en bar, fällbara stolar läder och klockor service. De Vue Cinema kedjan är ett bra exempel på en storskalig erbjuda en sådan tjänst, kallad "Gold Class" och liknande Storbritanniens största biografkedja ODEON har galleriet områden i några av deras större biografer där det finns en separat foajé område med en bar och obegränsad snacks. Vår göteborgska motsvarighet är nog Bergakungen där det finns en VIP-sal om man betalar extra.

Vad brukar din biograf du gå till erbjuda för snacks? Är det trevlig personal där? Brukar dom starta filmerna i tid? Är det för mycket reklam? Alltid fullsatta salar med hödljudda människor? Lite benutrymme? Bra mugghållare för drickan? Berätta om dina erfarenheter i de svenska biograferna!

Dina upplevelser i svenska sjukhus

Ett sjukhus är en vårdinrättning som ger patienten behandling av specialiserad personal och utrustning. Sjukhus ofta, men inte alltid, ge sluten vård eller långvarigare patienten.

Sjukhusen finansieras normalt med den offentliga sektorn, genom hälsoorganisationer (för vinst eller ideell), hälsa försäkringsbolag eller välgörenhetsorganisationer, inklusive direkta donationer till välgörande ändamål. Historiskt sett har sjukhusen ofta grundades och finansieras av religiösa ordnar eller välgörande individer och ledare. Idag, sjukhus är till stor del bemannas av professionella läkare, kirurger och sjuksköterskor, medan i det förflutna var detta arbete som vanligtvis utförs av grundarna religiösa ordnar eller av frivilliga. Det finns dock olika katolska religiösa ordnar, såsom Alexians och Bon Secours Sisters, som fortfarande fokuserar på sjukhuset tjänst idag.

I enlighet med den ursprungliga betydelsen av ordet, var sjukhus ursprungligen "platser av gästfrihet", och denna betydelse är fortfarande bevarad i namnen på några institutioner som Royal Hospital Chelsea, etablerat i 1681 som en ålders-och vårdhem för veteran soldater.

För att sammanfatta detta blogginlägg så tänkte vi höra mer er om era upplevelser i de svenska sjukhusen. Blev ni bra bemötta? Var dom vänliga, hjälpsamma och lyssnade dom på er? Besvarade dom era frågor, kände ni att metoderna/medicinerna/behandlingarna var rätt för er? Skriv gärna en kommentar!

Saturday, December 24, 2011

En recension...

En översiktlig granskning är en utvärdering av en publikation, en produkt eller en tjänst, t.ex. en film (en film recension), videospel, komposition (musik granskning av en sammansättning eller inspelning), bok (bokrecension), en bit av hårdvara som en bil, smarta hem, eller dator, eller en händelse eller prestation, t.ex. en live-konsert, en pjäs, musikal visa eller dansföreställning. Förutom en kritisk utvärdering kan översynen författare tilldela arbetet ett betyg som visar dess relativa värde. Mer löst, kan en författare granska aktuella händelser, trender, eller objekt i nyheterna. En sammanställning av kommentarer kan själv kunna kallas en översyn. The New York Review of Books, till exempel, är en samling essäer om litteratur, kultur och aktuella frågor. National Review, som grundades av William F. Buckley, Jr, är en inflytelserik konservativ tidskrift, och Monthly Review är en långvarig socialistisk tidskrift.

I den vetenskapliga litteraturen, översiktsartiklar är en typ av vetenskaplig uppsats som ger en syntes av forskningen på ett ämne vid denna tidpunkt. En sammanställning av dessa översyner utgör kärnan innehållet i en "sekundär" vetenskaplig tidskrift, med exempel bland annat årliga recensioner i Nature Reviews serier av tidskrifter och trender. En peer review är den process genom vilken forskare utvärdera arbetet med sina kollegor som har lämnats in för publicering i den vetenskapliga litteraturen. En programvara översyn är också en form av peer review, av medarbetare.

En konsument översyn hänvisar till en recension skriven av ägaren till en produkt eller användaren av en tjänst som har tillräcklig erfarenhet för att uttala sig om tillförlitlighet och huruvida produkten eller tjänsten levererar sina löften, annars känd som recensioner .. En expertgranskning hänvisar ofta till en recension skriven av någon som har testat flera peer-produkter eller tjänster för att identifiera vilka ger bäst valuta för pengarna eller den bästa uppsättning funktioner. En köpte översynen är system där Skaparen (oftast ett företag) av en ny produkt betalar en granskare att granska sin nya produkt.

Friday, December 23, 2011

Sätt betyg på ditt favorit flygbolag

Ett flygbolag tillhandahåller lufttransporttjänster för resor passagerare och frakt. Flygbolag som hyr eller äger sina flygplan som man kan tillhandahålla dessa tjänster och kan bilda partnerskap eller allianser med andra flygbolag för ömsesidig nytta. Generellt är flygbolag igen med en luft operativa certifikat eller licens som utfärdats av en statlig flyget kropp.

Flygbolag som varierar från dem med ett enda flygplan som transporterar post eller gods, genom full service internationella flygbolag som hundratals flygplan. Flyglinjer kan kategoriseras som interkontinentala kan inom kontinental, nationell, regional eller internationell, och drivas som linjetrafik eller charter.

Ibland kan man ha negativa upplevelser när man flyger med vissa flygbolag och ibland är dom positiva. Vilket flygbolag tycker du om mest och varför? Lämna gärna en kommentar!

Betygsätt olika företag

Betyg.se tillåter alla att fritt uttrycka sin åsikt om olika företag. Om du älskar eller hatar ett företag av någon anledning, säg det, sprid det vidare och berätta om dina erfarenheter! På så sätt kommer andra människor att kunna nytta av dina åsikter.

Din åsikt är kommuniceras via ett betyg, men din kommentar är den viktigaste delen. Ju mer din kommentar är detaljerad, desto mer kommer det att vara till hjälp och höras av flera personer. Ibland kanske man har otur med en produkt man köpt, kanske har du blivit dåligt bemött, men det kan även vara positiva upplevelser. Till exempel om du var ovanligt nöjd efter ditt besök hos frisören eller om dom bjöd på pepparkakor och varmt kaffe när du julshoppade i ditt lokala köpcentrum.

Wednesday, July 27, 2011

Apotek

Apotek är en lokal butik eller bearbetning och försäljning av läkemedel. De första apoteken började på 700 talet i Bagdad.

Apoteken säljer ofta vissa produkter som inte är rena läkemedel, såsom hygienartiklar olika. I vissa länder är det vanligt att apoteken också sälja helt olika produkter och fungerar som en kombination närbutik och apotek. 


Ibland är det svårt att veta när Apoteken har öppet i Sverige, det skiljer sig väldigt mycket nu när det är avreglerat. Därför kan du hitta apoteket öppettider här.

I ett apotek apotekare som arbetar (och farmaceuter) och farmaci och apotek. Endast licensierade apotekare som kan vara ansvarig för förskrivning, dispensering och därför överens om att läkaren är rätt när det gäller val av läkemedel och dosering.

Apotek anpassade kallas öppenvården apotek. På sjukhuset apotek sjukhus som tillhandahåller sjukvård till medicin. Den så kallade läkemedel distribueras till de äldre dosapotek kuvert (APO-dos), personalen på vårdhem för att enkelt ge rätt läkemedel i rätt mängd vid rätt tidpunkt.

Tuesday, March 15, 2011

Hotell

Ett hotell är en byggnad där rum för övernattning hyrs ut. Till skillnad från vandrarhem hyrs endast hela rum ut och inte enstaka sängar. Som regel är självhushåll inte möjligt på hotell, varför mat måste ordnas på något annat sätt, ibland i hotellets restaurang. De allra flesta hotell tillhandahåller frukost i priset och ibland även helpension.

Standard och prislägen varierar avsevärt, från gemensam dusch i korridoren och frukostbricka på rummet, till hotell med flera valmöjligheter på frukostbordet än någon kan äta vid ett och samma tillfälle, badanläggning, gym, central-TV med filmvisning, restaurang, pub och butik. Hotell kan även erbjuda möjligheter att hålla affärskonferenser, kongresser och andra möten.

Det äldsta hotellet som fortfarande är i drift, är enligt Guiness rekordbok Hoshi Ryokan i Japan som öppnade 717.

Här på Alla-Recensioner så kommer du kunna hitta massor av olika recensioner och betyg på svenska hotell!

IKEA

IKEA (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd) är ett privatägt, svenska internationella Hem Produkter Företag som utvecklar och säljer färdig att montera möbler, bruksföremål och accessoarer hem. Bolaget är nu världens största möbel-återförsäljare.

IKEA grundades 1943 av 17-årige Ingvar Kamprad i Sverige, omnämnd som en förkortning bestående av initialer grundarens namn (Ingvar Kamprad), gården där han växte upp (Elmtaryd), och hans hemsocken (Agunnaryd, i Småland, södra Sverige).

De grupper av företag som utgör IKEA alla styrs av INGKA Holding BV, ett holländskt bolag, som i sin tur kontrolleras av en skattebefriad, icke-vinstdrivande nederländsk stiftelse. Den intellektuella äganderätten till IKEA styrs av en serie dunkla företag som kan spåras till Nederländska Antillerna och till Interogo Foundation i Liechtenstein.

INGKA Holding BV äger industrikoncernen Swedwood, vilka källor tillverkning av IKEA-möbler, de säljbolag som kör IKEA varuhus, liksom inköp och leverans funktioner, och IKEA of Sweden, som ansvarar för design och utveckling av produkter inom IKEA sortimentet. INGKA Holding BV är helägt av Stichting INGKA Foundation som är en ideell stiftelse som är registrerad i Leiden, Nederländerna. Logistikcentret Europa ligger i Dortmund, Tyskland och asiatiska logistikcenter ligger i Singapore.

Inter IKEA Systems BV i Delft, även i Nederländerna, äger IKEA konceptet och varumärket, och det finns ett franchiseavtal med varje IKEA varuhus i världen. IKEA koncernen är den största franchisetagare i Inter IKEA Systems BV Inter IKEA Systems BV ägs inte av INGKA Holding BV, men av Inter IKEA Holding SA som är registrerade i Luxemburg, [6], som i sin tur styrs av Interogo Foundation i Liechtenstein. Ingvar Kamprad har bekräftat att detta Foundation styrs av honom och hans familj.

Det företag som har sitt ursprung i Småland, distribuerar sina produkter genom sina butiker. Och med oktober 2010 har kedjan 313 butiker i 38 länder, de flesta i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. IKEA koncernen själv äger 276 butiker i 25 länder och de övriga 37 butiker ägs och drivs av franchisetagare utanför IKEA koncernen i 16 länder / territorier. 2006 invigdes 16 nya butiker. Sammanlagt minst 15 öppningar eller omlokaliseringar är planerad till 2010. Den 17 februari 2011 meddelade IKEA sina planer på en vindkraftspark i Dalarnas län, Sverige, främja möbeljätten mål köras på 100 procent förnybar energi.

IKEA Webbplatsen innehåller ungefär 12.000 produkter och är det närmaste framställning av hela IKEA sortimentet. Det fanns över 470 miljoner besökare till IKEA webbplatser i året från september 2007-sept. 2008.

IKEA är angelägen om att visa ledarskap genom att anta miljövänligare åtgärder i sina tillverkningsprocesser År 1990 antog IKEA Det Naturliga Steget ram som grund för sin miljöplan (se "miljöprestanda", nedan).

Recensioner

En recension är en utvärdering av en publikation, t.ex. en film (en filmrecension), videospel, musikalisk komposition (musik recension av ackord eller inspelning), bok (bokrecension), en maskinvaruenhet som en bil, hem apparaten eller dator, eller en händelse eller prestation, t.ex. en levande musik konsert, en pjäs, musikteater visa eller dansföreställning. Förutom att en kritisk utvärdering kan recensionen författare tilldela arbetet ett betyg för att ange dess relativa värde. Mer löst, kan en författare granska aktuella händelser, trender, eller objekt i nyheterna. En sammanställning av kommentarer kan själv kallas en recension. The New York Review of Books, till exempel, är en samling essäer om litteratur, kultur och aktuella frågor. National Review, som grundades av William F. Buckley, Jr, är en inflytelserik konservativ tidskrift, och Monthly Review är en långvarig socialistisk tidskrift. Det är ofta ett yttrande.

I vetenskaplig litteratur är litteraturstudie en kategori av vetenskapliga papper, vilket ger en syntes av forskning om ett ämne vid denna tidpunkt. En sammanställning av dessa recensioner utgör centrala innehållet i en "högre" vetenskaplig tidskrift, med exempel inklusive årliga tester, den Nature Reviews rad tidskrifter och trender. En peer review är den process genom vilken forskarna bedöma det arbete som deras kollegor som har lämnats in för publicering i den vetenskapliga litteraturen. En programvara recension är också en form av peer review, som medarbetare.

En konsument kontroll avser en recension skriven av ägaren av en produkt eller användaren av en tjänst som har tillräcklig erfarenhet för att uttala sig om tillförlitlighet och huruvida produkten eller tjänsten levererar sina löften. En expertgrupp hänvisar ofta till en recension skriven av någon som har testat flera peer produkter eller tjänster för att identifiera vilka ger bäst valuta för pengarna eller den bästa uppsättning funktioner. En köpt granskning är systemet där skaparen (vanligtvis ett företag) av en ny produkt betalar en granskare att granska sin nya produkt.