Wednesday, July 27, 2011

Apotek

Apotek är en lokal butik eller bearbetning och försäljning av läkemedel. De första apoteken började på 700 talet i Bagdad.

Apoteken säljer ofta vissa produkter som inte är rena läkemedel, såsom hygienartiklar olika. I vissa länder är det vanligt att apoteken också sälja helt olika produkter och fungerar som en kombination närbutik och apotek. 


Ibland är det svårt att veta när Apoteken har öppet i Sverige, det skiljer sig väldigt mycket nu när det är avreglerat. Därför kan du hitta apoteket öppettider här.

I ett apotek apotekare som arbetar (och farmaceuter) och farmaci och apotek. Endast licensierade apotekare som kan vara ansvarig för förskrivning, dispensering och därför överens om att läkaren är rätt när det gäller val av läkemedel och dosering.

Apotek anpassade kallas öppenvården apotek. På sjukhuset apotek sjukhus som tillhandahåller sjukvård till medicin. Den så kallade läkemedel distribueras till de äldre dosapotek kuvert (APO-dos), personalen på vårdhem för att enkelt ge rätt läkemedel i rätt mängd vid rätt tidpunkt.

No comments:

Post a Comment