Sunday, December 25, 2011

Dina upplevelser i svenska sjukhus

Ett sjukhus är en vårdinrättning som ger patienten behandling av specialiserad personal och utrustning. Sjukhus ofta, men inte alltid, ge sluten vård eller långvarigare patienten.

Sjukhusen finansieras normalt med den offentliga sektorn, genom hälsoorganisationer (för vinst eller ideell), hälsa försäkringsbolag eller välgörenhetsorganisationer, inklusive direkta donationer till välgörande ändamål. Historiskt sett har sjukhusen ofta grundades och finansieras av religiösa ordnar eller välgörande individer och ledare. Idag, sjukhus är till stor del bemannas av professionella läkare, kirurger och sjuksköterskor, medan i det förflutna var detta arbete som vanligtvis utförs av grundarna religiösa ordnar eller av frivilliga. Det finns dock olika katolska religiösa ordnar, såsom Alexians och Bon Secours Sisters, som fortfarande fokuserar på sjukhuset tjänst idag.

I enlighet med den ursprungliga betydelsen av ordet, var sjukhus ursprungligen "platser av gästfrihet", och denna betydelse är fortfarande bevarad i namnen på några institutioner som Royal Hospital Chelsea, etablerat i 1681 som en ålders-och vårdhem för veteran soldater.

För att sammanfatta detta blogginlägg så tänkte vi höra mer er om era upplevelser i de svenska sjukhusen. Blev ni bra bemötta? Var dom vänliga, hjälpsamma och lyssnade dom på er? Besvarade dom era frågor, kände ni att metoderna/medicinerna/behandlingarna var rätt för er? Skriv gärna en kommentar!

No comments:

Post a Comment