Sunday, December 25, 2011

Vilken biograf är din favorit?

En filmteater, bio, biograf, bild teater, film-teater en plats, oftast en byggnad, för att titta på filmer.

De flesta men inte alla biografer är kommersiella verksamheter catering till allmänheten, som deltar genom att köpa en biljett. Filmen projiceras med en film projektor på en stor filmduk längst fram i salen. Vissa biografer är nu utrustade för digital filmvisning, ta bort behovet av att skapa och transportera en fysisk film ut.

Biografer i stadskärnor allt erbjuder lyxiga sittplatser med tjänster som gratis påfyllning av läsk och popcorn, en bar, fällbara stolar läder och klockor service. De Vue Cinema kedjan är ett bra exempel på en storskalig erbjuda en sådan tjänst, kallad "Gold Class" och liknande Storbritanniens största biografkedja ODEON har galleriet områden i några av deras större biografer där det finns en separat foajé område med en bar och obegränsad snacks. Vår göteborgska motsvarighet är nog Bergakungen där det finns en VIP-sal om man betalar extra.

Vad brukar din biograf du gå till erbjuda för snacks? Är det trevlig personal där? Brukar dom starta filmerna i tid? Är det för mycket reklam? Alltid fullsatta salar med hödljudda människor? Lite benutrymme? Bra mugghållare för drickan? Berätta om dina erfarenheter i de svenska biograferna!

No comments:

Post a Comment